יום שבת, 17 בדצמבר 2016

מתכון ללחמניות סלק מרהיבות ביופיין ובטעמן

לחמניות סלק

 


מתכון קל ללחמניות סלק מרהיבות ביופיין ובטעמן ומקסימות לאירוח ולליווי נשנושי גבינות ומטבלים. המתכון המקורי הוא של עינב ברמן ממסעדת אסיף שסגרה את שעריה עם תוספות קלות משלי.


זהו מתכון "רטוב" מה שמאפשר לישה רק במיקסר או בשיטת Stretch & Fold .
ניתן להכין מאותו המתכון גם לחם סלק ואז כדאי להשתמש בסלסלות התפחה (או כל סלסלה אחרת) או ליצור בצק קצת פחות רטוב ויותר "חזק" (לישה והתפחה נוספת)

חומרים לבצק (כ 30 לחמניות)

חומרים
כמות
באחוזים (מסך כל הקמחים)
הערות
קמח לבן או קמח לחם
650 גרם
100%
אם אין אז אפשר קמח לבן במקום
קמח מלא או כוסמין
100 גרם
שמרים
15 גרם יבשים
2%
 30 גרם טריים/שמרית
סוכר
60 גרם
8%
אפשר להפחית
מלח
25 גרם
3%

מחית סלק
400 גרם
50%

מים
250 סמ"ק
30%
פושרים. לפי ספיגה למרקם רטוב אך יציב.



תוספות אפשריות

קוביות קטנות סלק
בין חצי כוס לכוס מלאה.
אורגנו
כף אורגנו יבש מעורבב בשתי כפות שמן זית

כללי

סוג בצק
שמרים

מרקם בצק
רטוב

מס' התפחות
2
3 בצורת לחם
טמפ' אפייה
200 מעלות
כ 15 דקות.
רצוי אך לא חייב עם אדים בדקות הראשונות

אופן ההכנה:
1.       מבשלים את הסלקים בסיר מים עד שהם מתרככים. קולפים וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת מחית חלקה   (ניתן גם לעטוף את הסלקים בנייר כסף ולצלות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות)

2.     שמים בקערת מיקסר שמרים, מים, סוכר ומערבבים קלות. מוסיפים את הקמח, מחית הסלק והמלח ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד.

3.        מניחים לבצק להכפיל את נפחו. מחלקים ומכדררים את הבצק לכדורים במשקל של 50 גרם כל אחד (כ-30 כדורים) או אף קטנות יותר לארוח. מתפיחים שוב, מפזרים קמח מעל ואופים 15 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות  (עד שהלחמניה קצת שחומה בתחתית ונקישה על התחתית משמיעה קול חלול). מוציאים לצינון על רשת.

חשוב לדעת:

כמות המים פה היא נמוכה יחסית למה שאנו רגילים בלחמים וזאת מכיוון שהסלק בעצמו מכיל מים. כמות המים במתכון תשתנה בהתאם לסוגי הקמח שנבחר ולכמות המים בסלק ולכן הוסיפו את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם קצת דביק . לאחר ההתפחה ועם פיזור קל של קמח על משטח העבודה יהיה קל יותר לעבוד איתו.


טיפ: ככל שהבצק רטוב יותר – המאפה יהיה אוורירי יותר







2 תגובות: